μυκ
Isthmos KorinthouThe Gate of LionsNafplio-Bourtzi-2sq

ΜΥΚΗΝΕΣ

€220.00


Για κράτηση παρακαλούμε καλέστε μας στο 690 648 4696 ή επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας.


Η περιήγησή μας αυτή περιλαμβάνει τα εξής αξιοθέατα :

  • Κόρινθος ( Ισθμός )
  • Μυκήνες
  • Ναύπλιο ( γεύμα )

Περνώντας πάνω από το εντυπωσιακό κανάλι του Ισθού, οδεύουμε προς Μυκήνες, την μήτρα του θαυμαστού Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

Έξι μίλια βόρειοανατολικά από την πόλη του Άργους, πάνω σε ένα λόφο, ήταν «η άφθονη σε χρυσό» αρχαία πόλη των Μυκηνών, όπου στα χρόνια του βασιλιά Αγαμέμνονα και του Τρωϊκού πολέμου, ήταν η πιο σπουδαία πόλη της Ελλάδος.  Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή», αναφερόμενη στις Μυκήνες.

Από τα σωζόμενα σήμερα μνημεία σπουδαιότερα είναι οι δυο ταφικοί βασιλικοί περίβολοι, από των οποίων την ανασκαφή προέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος των εκπληκτικών ευρημάτων (τα περισσότερα είναι χρυσά και χαρακτηρίζονται για τη θαυμάσια τέχνη τους), ο θησαυρός του Ατρέα (θολωτός τάφος), ο θολωτός τάφος της Κλυταιμνήστρας, η Πύλη των Λεόντων, το Βασιλικό ανάκτορο, ο ναός, η Βόρεια Πύλη καθώς και η Υπόγεια δεξαμενή κ.ά.

Πάρα πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται στο νέο, σύγχρονο, Μουσείο Μυκηνών, προκαλώντας το θαυμασμό σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές της γης.

Όπως σε όλες τις περιηγήσεις μας, έτσι και σε αυτήν υπάρχει η δυνατότητα συνοδείας μας από επαγγελματία ξεναγό. Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το κόστος της υπηρεσίας.

Διάρκεια περιήγησης 8 ώρες.

Κατηγορία: